Navodila za namestitev dodatnega klienta Hal E-Bank/Corporate

Reference num. 684 Views: 1352
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Namestite e-bančni program (odjemalec) Hal E-Bank/Corporate, prenesete ga s klikom na tukaj.

V korakih namestitve slednjega izberite » Namestitev po meri « ter obkljukajte le možnosti » Program Files, E-Obrazci in Nexus Personal «.

Zelo pomembno:
  • Pri namestitvi e-bančnega programa Hal E-Bank/Corporate pazite, da boste namestili isto različico kot je nameščena na ostalih delovnih postajah. Na vseh delovnih postajah, kjer so nameščeni klienti Hal E-Bank/Corporate, morajo biti namreč vsi klienti Hal E-Bank/Corporate obvezno iste različice.
  • V kolikor boste namestitev programa Nexus Personal izvajali v profilu administratorja, se bo potrebno po ponovnem zagonu računalnika najprej ponovno prijaviti v profil administratorja, da se bo namestitev programa Nexus Personal dejansko uspešno izvedla (šele zatem pa se prijavite v profil uporabnika).
1

Zaženete namestitveno datoteko IBM DB2 klienta (slednjo najdete na datotečnem odložišču na vašem strežniku; datotečno odložišče je običajno na istem strežniku kot IBM DB2 podatkovna baza in se imenuje Ebankfiles; točna lokacija je zapisana tudi v namestitveni mapi že delujočega e-bančnega programa Hal E-Bank/Corporate, in sicer v datoteki PersonalebankCommon.ini (običajno v: C:\Program Files\Halcom\Corporate E-Bank\PersonalebankCommon.ini)) in kliknete gumb Next.

2

Na naslednjem koraku sprejmite prebrane pogoje licenčne pogodbe in potrdite izbiro z Next.

3

Kot tip namestitve izberite »Typical« in potrdite izbiro z Next.

4

Potrdite prednastavljene nastavitve z gumbom Next.

5

Začnite z namestitvijo s klikom na gumb Install.

6

Dokončajte namestitev s klikom na Finish.

7

V naslednjem koraku kot administrator oziroma skrbnik zaženite ODBCatalog.bat skripto (najdete jo na odložišču na vašem strežniku).

8

Preko okna, ki se vam bo odprlo, – kot administrator – zaženite ODBCatalog.bat skripto (najdete jo na odložišču na vašem strežniku) oz. vanj prekopirajte vsebino predmetne skripte.

Vsebina skripte:

9

Rezultat:

Namestite e-bančni program Hal E-Bank/Corporate. V korakih namestitve slednjega izberite »Namestitev po meri« ter obkljukajte le možnosti »Program Files, E-Obrazci in Nexus Personal«. Zelo pomembno: Pri namestitvi e-bančnega programa Hal E-Bank/Corporate pazite, da boste namestili isto različico kot je nameščena na ostalih delovnih postajah. Na vseh delovnih postajah, kjer so nameščeni klienti Hal E-Bank/Corporate, morajo biti namreč vsi klienti Hal E-Bank/Corporate obvezno iste različice.

Zelo pomembno:

V kolikor boste namestitev programa Nexus Personal izvajali v profilu administratorja, se bo potrebno po ponovnem zagonu računalnika najprej ponovno prijaviti v profil administratorja, da se bo namestitev programa Nexus Personal dejansko uspešno izvedla (šele zatem pa se prijavite v profil uporabnika).

Gonilnike za naše čitalnike pametnih kartic oz. za naš ključ USB si lahko namestite tukaj. V kolikor imate čitalnik, ki ni naš pa vam svetujemo, da – za pridobitev ustreznega gonilnika zanj – kontaktirajte njegovega proizvajalca ali prodajalca (na naši, prej navedeni, spletni strani imamo namreč objavljene le gonilnike za naše čitalnike).

Corporate_E-Bank.exe 158.67 Mb download
DodatniKlient-popravek.pdf 490.32 Kb download