Namestitev na novi računalnik s prenosom arhiva

Reference num. 650 Views: 629
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Za namestitev na nov računalnik, kliknite na Namestitev Hal E-Bank/Personal, kjer sledite navodilom za nameščanje. Po končani namestitvi nadaljujete s spodnjimi navodili.

OPOZORILO: Arhiv je potrebno prenesti pred prvim zagonom nove namestitve Hal E-Bank/Personal (pred prvim vstopom v e-banko, nameščeno na novem računalniku).

Po končani namestitvi bo potreben še prenos arhiva:

Preostane še prenos arhiva e-bančnih podatkov (baz, datotek in predlog) iz starega računalnika:

Odprite namestitveno mapo stare namestitve e-banke (običajno je to: C:\Program Files\Halcom\Personal E-Bank) na starem računalniku in kopirajte:

 • Personalebank.mdb
 • Eimenik.mdb
 • PersonalEbank.ini
 • celotno mapo Datoteke

ter jih (vse 4) prilepite v namestitveno mapo nove namestitve e-banke (običajno je to: C:\ProgramFiles\Halcom\Personal E-Bank) na novem računalniku (to je potrebno obvezno storiti še pred prvim zagonom e-banke na novem računalniku).

V kolikor imate morebiti v namestitveni mapi stare namestitve e-banke (običajno je to: C:\Program Files\Halcom\Personal E-Bank)na starem računalniku .accdb datoteke ali pa tako .mdb datoteke kot tudi .accdb datoteke in so slednje novejšega datuma v primerjavi s prvimi (če so torej .accdb datoteke datumsko novejše od .mdb datotek), potem namesto zgoraj opisanih navodil za prenos arhiva upoštevajte sledeča:

Odprite namestitveno mapo stare namestitve e-banke (običajno je to: C:\Program Files\Halcom\Personal E-Bank) na starem računalniku in kopirajte:

 • Eimenik.accdb
 • Personalebank.accdb
 • PersonalEbank.ini
 • .ebankAuthentication.dat
 • celotno mapo Datoteke

ter jih (vseh 5) prilepite v namestitveno mapo nove namestitve e-banke (običajno je to :C:\Program Files\Halcom\Personal E-Bank) na novem računalniku.

V kolikor ste plačilne naloge vnašali s pomočjo predhodno pripravljenih predlog (iz predlog), je potrebno opraviti še prenos predlog, v skladu s sledečimi navodili (če predlog niste uporabljali pa so spodnja navodila za vas brezpredmetna).

 • Za prenos predlog je potrebno v namestitveni mapi stare namestitve e-banke (običajno je to: C:\Program Files\Halcom\Personal E-Bank) na starem računalniku odpreti datoteko PersonalEbank.ini . V njej so pod [TEMPLATES] zapisana imena vaših predlog, s končnico .txt (tako kot je to označeno na primeru, na sliki desno).
 • Kopirajte te predmetne zapise, nato pa v namestitveni mapi nove namestitve e-banke (običajno je to: C:\ProgramFiles\Halcom\Personal E-Bank) na novem računalniku odprite datoteko PersonalEbank.ini in vanjo pod [TEMPLATES] prilepite predmetne zapise.

 

Sedaj je potrebno storiti še sledeče:

Odprite namestitveno mapo stare namestitve e-banke (običajno je to: C:\Program Files\Halcom\Personal E-Bank) na starem računalniku in kopirajte vse tiste datoteke s končnicami .txt, ki imajo pred končnicami .txt takšna imena kot jih imajo imena vaših predlog. Zatem vse te datoteke prilepite v namestitveno mapo nove namestitve e-banke (običajno je to: C:\Program Files\Halcom\Personal E-Bank) na novem računalniku.